in ,

Baby’tje laat artsen verbijsterd achter als ze zonder alle vier de ledematen geboren wordt

Een babymeisje werd zonder alle vier de ledematen geboren, als gevolg van een zeldzame genetische aandoening, en liet artsen en familieleden verbijsterd achter.

Op 26 juni 2020 werd in het dorp Sironj Tehsil in het centrum van India een babymeisje geboren.

Het meisje heeft tetra-amelie, een hele zeldzame autosomale recessieve aangeboren afwijking, die wordt gekenmerkt door de afwezigheid van alle vier de ledematen.

Dokter Suresh Aggarwal, een kinderarts in het Rajiv Gandhi Smriti Hospital, liet weten dat de baby perfect gezond is, aldus LadBible.

Lees ook  ‘Geest’ blijkt naakte inbreker in schoorsteen

De hele zeldzame aandoening treft volgens Bhopal CMHO en kinderarts Prabhakar Tiwari één op de 100.000 pasgeborenen. Dit meisje was de eerste keer dat hij deze afwijking tegenkwam.

In veel gevallen zijn de longen onderontwikkeld, waardoor het moeilijk of onmogelijk is om te ademen.

Het baby’tje zal worden opgenomen om uit te zoeken of haar inwendige organen zich goed hebben ontwikkeld.

Haar geval doet denken aan de Australiër Nicholas James Vujicic, die in 1982 werd geboren. Nick stond voor enorme obstakels, leven zonder ledematen, gepest worden op school en angst voor de toekomst.

Lees ook  Famke Louise gaat kind genderneutraal opvoeden

Het gevoel van hulpeloosheid en geen hoop uitte zich in een zelfmoordpoging. Echter, Nick wist de negatieve gevoelens om te zetten en vandaag de dag is hij een van de meest gewilde motivatiesprekers ter wereld.

Hieronder is een reportage te zien met Nick, een inspiratie voor miljoenen! We hopen dat met veel liefde en zorg dit meisje ook haar dromen kan najagen.

Als je vierkante golven op het wateroppervlak ziet, blijf dan weg en waarschuw anderen

Lichaam gevonden langs de kust, mogelijk vermiste zwemmer