in

Baby wordt in water gegooid om te leren zwemen

Deze moeder voelt zich genoodzaakt zichzelf te verdedigen op de vele kritische reacties, nadat een video waarin haar baby in het water wordt gegooid viraal gaat.

Afgelopen jaar deelde moeder Krysta Meyer een video van haar 8 maanden oude zoontje Oliver. De baby wordt in het water gegooid door een zwemlerares, die daarna ook in het water springt, om het jongetje te helpen.

Afhankelijk aan wie je het vraagt, is de video mooi om te zien, educatief of op de grens van nalatigheid.

Sinds de clip op sociale media is gedeeld, hebben miljoenen mensen de beelden bekeken en kwamen er veel reacties.

Sommige mensen waren geschokt door de beelden en vonden het ‘wreed’. Anderen vonden dit soort reacties overtrokken en wezen op het nut van dit soort lessen.

Lees ook  Nieuwe hype: plastische chirurgie om een sixpack te krijgen en de resultaten zijn indrukwekkend (foto’s)

Veel ouders nemen hun baby’tjes mee zwemmen. Meestal wordt aangeraden om vanaf drie maanden hiermee te beginnen.

Hoewel baby’s over de zogenaamde duikreflex beschikken, merkten sommige online gebruikers op dat ze nog nooit een baby zo ver gegooid hadden gezien.

Krysta voelde zich genoodzaakt om te verdedigen tegen alle kritiek die ze kreeg.

“Een boel mensen zien een kind in het water gegooid worden en denken: Dat is niet goed, dat zou je niet moeten doen!,” vertelde ze aan BuzzFeed News.

“Ik heb doodsbedreigingen gekregen. Mensen zeggen dat ik het ergste soort moeder ben, dat ik mijn kinderen in gevaar breng, dat ik ze traumatiseer.”

Ze wil mensen laten weten dat het geen gewone zwemles was. Het was een zogenaamde ‘infant survival class’ bij de Little Fins Swim School in Colorado Springs.

Lees ook  Onderzoek bewijst: dikke mannen houden het (veel) langer vol in bed

De eigenaar van de zwemschool, Lauri Amrmstrong, geeft aan dat ze 8 maanden oude kinderen leren om zichzelf in het water te redden. De veiligheid van de kindjes staat voorop.

Het belang van deze lessen kan volgens Lauri niet onderschat worden. Als ze daadwerkelijk in het water vallen, weten ze beter wat hen te doen staat.

“Ik heb mijn beide kinderen op zwemlessen in een gecontroleerde omgeving en met gecertificeerde zwemleraren,” liet Krysta weten.

“Ik voel me veel zelfzekerder als mijn kinderen nabij water zijn en weet dat ze een kans hebben om te overleven. Ik heb het beste met mijn kinderen voor.”

Wat denk jij? Gaat dit te ver of is dit gewoon een storm in een glas water?

Jongen (12) sterft op treinrails nadat spelletje tragische afloop kent – Rust zacht James!

Peter R. De Vries neergeschoten in centrum Amsterdam, verdachte voortvluchtig