in

Baby van 6 maanden oud dood gevonden op strand

Het lichaam dat dinsdagochtend is aangetroffen op een strand in de Spaanse gemeente Roda de Berà, in de provincie Tarragona, is van een meisje dat zes maanden oud was. Dat blijkt donderdag uit een eerste autopsierapport, schrijft de Spaanse krant El Caso.

Lees ook
Verslaafde moeder verkoopt dochtertje (3) aan dealer, die het meisje verkracht en vermoordt

Het lichaam was al in verre staat van ontbinding en bepaalde lichaamsdelen, zoals het hoofdje, ontbraken. Vermoedelijk heeft het lichaampje enige tijd in het water gelegen, voor het maandagnamiddag aanspoelde op het strand.

Een eerste forensisch rapport toont nu dat de baby een meisje was en rond de zes maanden oud zou zijn geworden. Onderzoekers hopen dat dna-resultaten meer duidelijkheid zullen brengen over hoe het meisje daar terecht kwam en waarom ze is gestorven.

Lees ook
Baby die opzettelijk uit het raam werd gegooid, is zojuist overleden

Pere Virgili, burgemeester van Roda de Bèra, vermoedt dat het meisje zich op een boot bevond die Europa wilde bereiken door de Middellandse Zee over te steken en schipbreuk leed. De baby had namelijk een shirt en lange broek aan.

De Spaanse civiele garde heeft een onderzoek geopend. Dat moet duidelijk maken of het een misdaad of een ongeluk op zee betreft. De politie zegt alle opties open te houden.

Nicol Kremers met spoed opgenomen

Jongetje in tranen nadat hij briefje van 20 per ongeluk laat vallen: Vrouw pakt het af