in

Baby Anissa blaast laatste adem uit in moeders armen, enkele dagen voor haar 1e verjaardag – rust in vrede

Als ouder is je grootste zorg en prioriteit de veiligheid en gezondheid van je kind. Als je weet dat er iets niet in orde is met je baby, kun je je alleen maar zorgen maken!

De grootste nachtmerrie voor elke ouder is te weten dat zijn kind ziek is en er niet veel aan te kunnen doen.

Anissa Machado was pas 19 jaar toen ze als alleenstaande moeder haar dochter Milani Yasmine ter wereld bracht. In plaats van bang te zijn om als alleenstaande ouder verder te moeten, was Machado vol vertrouwen en enthousiast om haar kleine meid alles te geven wat ze nodig had.

Een zieke baby
Maar ze kreeg een schok toen ze te horen kreeg dat haar dochter was geboren met een hartafwijking. Ze werd geboren met een zeldzame aandoening, het Smith-Lemli-Opitz syndroom. Dit betekende dat het kleine meisje waarschijnlijk gezondheidsproblemen zou krijgen.

De jonge moeder uit Arizona liet zich door deze diagnose niet van de wijs brengen en liet de artsen alles doen om haar kleine meisje gezond te maken. De pasgeborene bleef maandenlang op de Neonatal Intensive Care Unit voordat ze werd overgeplaatst naar de CardioVascularICU in het Phoenix Children’s Hospital.

Omdat haar kleine meid in haar korte leven nog nooit uit het ziekenhuis was geweest, besloot Machado de muren van de kamer te versieren zodat deze er feestelijker en vriendelijker uitzag voor de pasgeborene.

Lees ook
Arts onderschat gevaar ingeslikte batterij, met fataal gevolg

Machado deed er alles aan om ervoor te zorgen dat haar kleine meid beter werd. Dus toen artsen na 10 maanden onthulden dat ze een open hartoperatie moest ondergaan, stemde Machado ermee in. Op 11 augustus 2022 onderging de baby de operatie.

Welkom thuis
Na de operatie lag ze nog een paar dagen in het ziekenhuis voordat ze eindelijk naar huis mocht. Natuurlijk waren er speciale voorzieningen nodig : haar voedingsslang, haar zuurstofmachine en een overvloed aan dagelijkse medicijnen.

Het werd voor Machado steeds moeilijker om voor haar dochtertje te zorgen en tegelijkertijd te werken. Dus besloot ze haar 18-jarige zus Bianca te vragen bij hen in te trekken om te helpen.

Terwijl Bianca haar eigen leven op een laag pitje moest zetten, bedacht ze zich geen moment om in te stemmen, omdat haar leven ook om haar kleine nichtje draaide.

Terwijl Machado zich concentreerde op haar werk om genoeg geld te verdienen om de medische kosten te dekken, hielp haar zus om voor de baby te zorgen.

Machado’s tante, Amanda Rodriguez, merkte op hoe gelukkig haar nichtje zich voelde, ze schreef: “Ze [Machado] was zo dankbaar dat ze werd uitgekozen om Milani’s mama te zijn.”

Ze vertelde hoe hard ze haar nichtje zag werken, dag en nacht, om ervoor te zorgen dat ze genoeg geld verdiende om de medische kosten van haar dochter te betalen. Maar het lot beschikte er anders over.

Eerste verjaardag
De familie was nog steeds opgewonden over de eerste verjaardag van het kleintje. Op 19 oktober zou ze één jaar geworden. Maar helaas, een paar dagen voor haar verjaardag gebeurde er iets hartverscheurends.

Lees ook
Ongelooflijk: 99-jarige man zet punt achter 77-jarig huwelijk wegens oude affaire

Op 13 oktober gebeurde er iets dat hun leven op zijn kop zette. De gezondheid van het kleine meisje ging snel achteruit. Terwijl Machado haar baby vasthield, blies ze haar laatste adem uit en stierf in de armen van haar moeder.

”De jonge moeder postte op Facebook over haar schrijnende ervaring. Ze schreef: “Ook al was elke dag eng, tegelijkertijd was elk moment met haar zo mooi omdat ze, wat er ook gebeurde, gewoon liefde en vrede uitstraalde.”

Verder beschreef ze haar baby als: “Er heerste chaos in haar binnenste, maar ze was de meest kalme en liefhebbende baby.”

Hoewel het moeilijk was om afscheid te nemen van haar dochtertje en haar verlies te verwerken, erkende ze ook hoeveel vreugde haar kleintje haar had gegeven in die korte tijd.

Ze postte eerbetuigingen aan haar kleine meid, over hoezeer ze de weinige tijd die ze samen hadden waardeerde en hoe er “niet genoeg woorden waren om deze pijn uit te leggen.”

De familie heeft een GoFundMe-pagina opgezet om te helpen met de kosten begrafenisonkosten van de kleine Yasmine. Ze zamelen 5.000 dollar in, waarvan meer dan 3.000 dollar is opgehaald.

Dit is zeker een moeilijke tijd voor de familie, maar hopelijk komen ze er met elkaars hulp doorheen.

Het is nooit gemakkelijk om een geliefde te verliezen, vooral niet iemand die zo jong was en nog zoveel te leven had. We condoleren de familie van kleine Yasmine.

Moge het kleine meisje rusten in vrede.

Luke 2 overlijdt in zijn slaap enkele uren voor zijn 3e verjaardag – rust zacht

Vermiste kind 12 dood teruggevonden met steekwonden