in

Baasjes van hond die stuk oor van hulphond Pax afbeet melden zich bij politie

De baasjes van de hond die bij blindengeleidehond Pax een stuk van zijn oor afbeet, hebben zich bij de politie gemeld. Volgens de politie hebben de baasjes niet doorgehad dat hun hond de hulphond zo had verwond.

Het baasje van Pax liep dinsdag bij treinstation Ede-Wageningen toen de hulphond werd aangevallen door een passerende hond. De eigenaar van Pax had vanwege zijn blindheid niet door dat zijn trouwe metgezel gewond was, maar reizigers op het perron vertelden het baasje dat de hond hevig bloedde.

Lees ook  Filmpje van leerkracht die leerling hardhandig tegen de grond werkt gaat viraal

De baasjes van de andere hond stellen dat ze niet doorhadden dat hun dier Pax zo erg had verwond, aldus de politie. “Tijdens het passeren hebben de honden even aan elkaar gesnuffeld en is er kort gesnauwd naar elkaar. Men had niet door dat er gebeten was.”

Baasjes ‘erg geschrokken’
Het bericht over Pax werd online massaal gedeeld, waarna de baasjes beseften wat er daadwerkelijk was gebeurd. Ze zijn erg geschrokken, ook van de “veelal nare reacties” onder het oorspronkelijke facebookbericht van politie Ede. Het stel wil graag in contact komen met het baasje van Pax. “Daar gaan we uiteraard voor zorgen”, besluit de politie.

Lees ook  Whisky 'geneest' Denis die blind werd door wodka

Pax opnieuw geopereerd
Met Pax gaat het relatief goed. Hij werd aan zijn oor behandeld, maar moest woensdag opnieuw worden geopereerd omdat zijn oor ontstoken raakte, vertelt een medewerker van de dierenambulance aan de Gelderlander. Er is nog een stukje van zijn oor afgehaald en vanmiddag mag hij weer terug naar zijn baasjes.

17-jarige meisje uit het niets aangevallen nabij NS-station Haarlem

Opmerkelijk gesprek met ‘GGD-medewerker’ duikt op: ‘Niet vaccineren, vertrouw op immuunsysteem’