in

Automobilist geeft gas na stopsignaal politie, vrouw zwaargewond

Een 51-jarige scooterrijdster uit Hoek van Holland is dinsdagavond zwaargewond geraakt toen zij op een fietspad bij ’s-Gravenzande (Zuid-Holland) werd aangereden door een automobilist die gas gaf toen de politie hem een stopteken gaf.

De bestuurder, een 61-jarige man uit Den Haag, raakte de vrouw, die klem kwam te zitten onder de auto. De man is aangehouden en het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht.

Lees ook  Oudere vrouw aan gerand in Leids wooncomplex: 'Het was een hele griezelige man'

De auto in kwestie voldeed volgens de politie aan een melding van eerder op de avond uit ’s-Gravenzande, waarbij een persoon in mogelijk verwarde toestand bij familie was vertrokken. Rond 23.00 uur zagen agenten de auto op het fietspad langs de Noordlandseweg rijden. Ze probeerden de bestuurder tot stoppen te brengen door het fietspad te blokkeren, maar toen een van de agenten uitstapte om de verdachte een halt toe te roepen, trapte hij juist het gaspedaal in.

Lees ook  Mannen veroordeeld tot drie jaar cel voor ver krachten minderjarig meisje in Zwolle

De politieman kon wegspringen, maar de scooterrijdster, die toevallig passeerde, kon de wagen niet ontwijken. Gelijk daarna werd de man klemgereden en alsnog aangehouden. Onder meer een traumahelikopter werd opgeroepen vanwege het incident, meldden lokale media. De politie doet verder onderzoek naar het ongeval.

Sarah van Soelen maakt opnieuw indruk met haar body in badkledij

Agenten met gierende banden naar babyreanimatie: ‘Ons werk is meer dan bonnen schrijven’