in

Audrii (11) dood gevonden in water: Familievriend (42) opgepakt

HOUSTON – Een familievriend wordt beschuldigd van de moord op een 11-jarig meisje in de Amerikaanse staat Texas. De man moest het meisje naar een bushalte in Houston brengen zodat ze naar school kon gaan, maar in plaats daarvan zou hij haar hebben vermoord. Dat schrijft Associated Press.

De 11-jarige Audrii Cunningham werd op 15 februari als vermist opgegeven door haar familie toen ze niet thuiskwam van school. Later bleek dat ze nooit in de bus was gestapt. En dat terwijl ze door familievriend Don Steven McDougal (42) naar een bushalte moest worden gebracht, waar ze dan de bus naar school moest pakken. Reden om angstig te zijn, was er niet: de man, die in een camper op het terrein van de familie woont, bracht Audrii wel vaker naar de bushalte.

Lees ook
Levend konijntje als oud vuil gedumpt in kliko

Het meisje werd dinsdag gevonden in een rivier in een gebied ten noorden van Houston. Er was een grote steen verbonden aan haar lichaam toen een zoekteam haar vond. Eerder werd ook al een rugzak gevonden, waarvan het het vermoeden is dat die van Audrii was.

Lees ook
Gruwelijke verkrachter vergrijpt zich opnieuw tijdens proefverlof: 'Ik wil je zien huilen'

Volgens Sheriff Byron Lyons is er ‘substantieel bewijs’ in de zaak, waaronder telefoongegevens die hielpen bij het zoeken naar plekken waar Audrii mogelijk was. Of en welke straf McDougal krijgt, moet nog blijken. De man werd in 2008 al veroordeeld tot twee jaar cel na het verleiden van een meisje.

Vriendinnen rouwen om vermoorde Jet (17) uit Winsum

Alyssa (28) werkt nooit meer: “Mijn man moet mij verplicht €100 per dag geven”