in

Asielzoeker die broek liet zakken voor ogen kind niet vervolgd

Ter Apel – Een 27-jarige man die in mei dit jaar in Ter Apel zijn broek en onderbroek liet zakken op het parkeerterrein van winkelcentrum Promenade wordt hiervoor niet vervolgd, meldt het OM. Hij verbleef in het aanmeldcentrum in de Groningse plaats. Een van de ouders van een 11-jarig meisje, dat getuige was van het incident, had aangifte gedaan, schrijft de Telegraaf.,

Lees ook
Rijbewijs 'politievlogger' ingevorderd, reed 51 kilometer te hard

Volgens het OM is niet met zekerheid te zeggen dat er sprake is van een strafbaar feit, in dit geval het plegen van schennis. Het is namelijk niet vast te stellen dat de man een seksueel motief had. Wel noemt het OM het gedrag zeer verwerpelijk, ongepast en schokkend, „zeker in het zicht van kinderen.”

Lees ook
Opa misbruikt kleindochter terwijl oma boodschappen doet: ‘Wilde hartje voelen kloppen’

Het incident gebeurde op 18 mei. Een groepje van vijf mannen zorgde voor onrust door elkaar te duwen en trappen. Ze hadden volgens het OM „een behoorlijke slok op” en maakten veel herrie. Omstanders voelden ongemak, ook omdat het niet de eerste keer was dat mensen uit het nabijgelegen aanmeldcentrum voor onrust zorgden in het dorp, aldus het OM. De onrust nam toe toen de 27-jarige man zijn broek en onderbroek liet zakken. De politie hield de man hierna aan.

Man verklaart bij politie waarom hij vliegtuigdeur opende: Scheet stonk enorm

Man 77, verlamd door polio toen hij 6 was, heeft grootste deel leven doorgebracht in ‘ijzeren long’