in

Arthur (6) wordt mishandeld en komt om het leven: ’Niemand houdt van me’

De aanklager beweert dat stiefmoeder Emma Tustin en vader Thomas Hughes eten en drinken achterhielden, en het jongetje zo uithongerden. Wanneer ze Arthur wél voedde, deden ze zoveel zout in het eten dat het jongetje flink verzwakte. Ook werd het jongetje zowel fysiek als mentaal mishandeld, dat schrijven verschillende Britse media.

Zo moest het jongetje volgens Sky News toekijken toen zijn vader zijn favoriete voetbalshirt in meerdere stukken knipte. Dat deed de vader van Arthur omdat hij een foto zou hebben verscheurd.

De ouders van Arthur beweren dat het jongetje is doodgegaan doordat hij zichzelf hoofdletsel heeft toegebracht. Dat zou hij hebben gedaan „door zichzelf van de trap te laten vallen toen hij 14 uur in de aangrenzende gang moest blijven staan.”

Lees ook  Mannen veroordeeld tot drie jaar cel voor ver krachten minderjarig meisje in Zwolle

Het jongetje zou 130 verwondingen hebben gehad over zijn gehele lichaam. Waaronder alleen al 30 op zijn hoofd en nek. Volgens de aanklager is het hersenletsel aangebracht door Tustin en Hughes.

In de in- en intrieste zaak laat de aanklager een huiveringwekkend geluidsfragment horen. Daarop is te horen hoe het jonge ventje huilt en zegt: „niemand houdt van me” en „niemand gaat me eten geven.”

Lees ook  Overvallers dreigden echtpaar in Enschede in brand te steken

Het proces moest dinsdag worden gestaakt na een lunchpauze toen moeder Emma met een ambulance naar het ziekenhuis moest worden gebracht.

De zaak, die in Engeland voor veel verontwaardiging zorgt, wordt naar verwachting woensdag hervat. Zowel stiefmoeder als vader pleitten niet schuldig te zijn aan moord.

Stewardess verkocht seks tussen vluchten en bood passagiers ‘pikante ervaringen’ in de lucht aan

Verloofde helpt voor het eerst mee met huishouden en breekt pardoes been