in

Amersfoortse (18) overleefde horroravond ternauwernood: ‘Ik dacht: ver kracht me maar’

,,Hij trok me van mijn fiets en sleurde me de bosjes in. Met alle kracht die hij in zijn handen had, wurgde hij mij.

Ik kreeg geen lucht meer en dacht op een bepaald moment: laat het maar gebeuren, ver kracht me maar en laat me leven.”

Aan het woord is het 18-jarige slachtoffer uit Amersfoort, die op 8 september vorig jaar op zeer gewelddadige wijze werd aan gerand op een steenworp afstand van haar ouderlijk huis aan de Curaçaolaan.

Zij nam woensdag zelf het woord tijdens de rechtszaak bij de Utrechtse rechtbank. In het bijzijn van de man die haar naar het leven zou hebben gestaan.

,,Ik raakte bewusteloos en kwam weer bij. Het wurgen ging door, heel lang. Ik dacht ik dood zou gaan.

Ik werd voor de tweede keer wakker, met een ontbloot bovenlijf. Hij was weg. Ik voelde me vies en ben naar huis gewankeld.”

,,Ik heb geschreeuwd en gegild, maar niemand die me hoorde. Thuis was zo dichtbij en toch zo ver weg”, vervolgde de jonge Amersfoortse.

,,Nu kijk ik vanuit mijn slaapkamerraam op de plek waar hij me bijna vermoordde. Ik durf sindsdien niet meer naar buiten.

Ik ben bang in het donker, ik ben bang voor donkere mannen en ik moet heel vaak kokhalzen. Ik ben 18 en ik wil mijn leven terug, maar dit gaat nooit meer weg.” Zo besloot ze haar slachtofferverklaring vandaag in een muisstille rechtszaal.

Lees ook  Pasgeboren baby achtergelaten in kartonnen doos

Verdachte Osmair R. (40), die niet ontkent dat hij die avond de aanvaller was op het fietspad in de Indische buurt, had daarvoor al zijn diepe spijt betuigd aan het slachtoffer.

Hij durfde uit schaamte bijna geen antwoorden te geven op vragen van de rechter, zei de gedrongen R., zijn lange rastaharen in een staart bijeen gebonden, met zachte stem.

,,Ik weet nu pas hoe verschrikkelijk het voor je is geweest. Ik heb dit nooit voor je gewild”, zo richtte hij zich tegen het meisje.

Waanbeelden
Op de avond dat hij zich aan haar vergreep had hij een cocktail van drank, medicijnen, cocaïne en speed in zijn lijf.

Door de harddrugs kon hij gaan hallucineren en ongecontroleerde agressie vertonen, wist R. van eerdere keren.

Op het fietspad in Amersfoort gebeurde precies dat, vertelde hij in de rechtbank. ,,Ik zag de bomen op me afkomen.

”Ik ben 18 en ik wil mijn leven terug, maar dit gaat nooit meer weg”
– Slachtoffer van de aan randing

Ik zag de mensen die passeerden als dingen die me insloten. Het waren complete waanbeelden, maar dat wist ik pas achteraf.

Lees ook  Kinderlokker (50) bekent schuld: 'Hij kroop bij kinderen in hun hut'

Ik weet nog dat ik haar keel dichtkneep en haar hard in haar buik stompte. Ze was op dat moment een voorwerp en geen meisje. Pas toen ik bij zinnen kwam en haar gezicht zag, ben ik weggegaan.”

De verdachte meldde zich een dag later op het politiebureau met het verhaal dat hij was aangevallen en had teruggevochten op het Sabapad.

Hij durfde als voorwaardelijk vrijgelaten tbs’er aanvankelijk niet de waarheid te spreken, erkende hij. R. werd in 2014 door het gerechtshof veroordeeld tot zeven jaar celstraf en tbs vanwege het doodschieten van een dakloze in 2010.

R. zat daarvoor al meerjarige straffen uit voor geweldpleging, wapenbezit en, eenmaal, voor ver krachting.

Oog van de naald
Na de eerste procesochtend betwijfelde ook de verdediging niet meer dat het slachtoffer de verwurging ternauwernood overleefde.

Volgens getuige-deskundige Duyst wezen puntbloedingen in de ogen van het meisje net als het bewustzijnsverlies en urineverlies op langdurig dichtknijpen van de halsslagader.

,,We zien deze symptomen vooral bij mensen die een verwurging niet hebben overleefd. Het betekent dat dit slachtoffer door het oog van de naald is gekropen”, aldus de forensisch hoogleraar.

De zaak gaat in april verder en dan wordt ook de strafeis bekend.

19 mensen overleden na eten schildpad waaronder 9 kinderen

Sigrid Kaag wil af van avondklok, zeker nu de zomertijd eraan komt