in

Student Mieke Oort doodgestoken in Leeuwarden

Het dodelijk slachtoffer van de steekpartij in Leeuwarden is de 21-jarige Amerikaanse student Mieke Oort, zo bevestigen bronnen aan deze site.

De aangehouden man zou een jaloerse Tinder-date zijn. Naast de vrouw raakte nog twee andere mannen gewond.

Steekpartij
De politie kwam in eerste instantie afgelopen nacht af op een melding van een woningbrand aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden.

Ter plaatse bleek er inderdaad een kleine brand te zijn die snel kon worden geblust. De brand is mogelijk ontstaan doordat er en brandbom tegen de gevel van het pand was gegooid.

In de woning trof de politie vervolgens het lichaam aan van de 21-jarige Mieke Oort en een zwaargewonde man.

Lees ook  Grote zoekactie langs de kust naar Dylan en Caroline: ‘Hopelijk snel einde aan vreselijke onzekerheid’

De vrouw bleek het slachtoffer te zijn geworden van een steekpartij. Een derde slachtoffer, eveneens een man, meldde zich later bij de ambulance.

De twee mannelijke slachtoffers zijn 25 en 30 jaar oud en komen uit Leeuwarden. De politie kon nog diezelfde nacht een 27-jarige man uit Leek aanhouden. Het voertuig met daarin de verdachte werd rond 05.00 uur staande gehouden.

Mieke Oort
De ex-vriend van Mieke Oort heeft tegenover Hart van Nederland zijn verhaal gedaan. Volgens hem zou de aangehouden verdachte een oude Tinder-date van de vrouw zijn geweest.

Lees ook  RIVM: draagvlak voor gedragsregels is afgenomen - Nederlanders zijn er klaar mee..

De man zou Mieke Oort al langer hebben gestalkt en onder andere gps-trackers bij haar hebben geïnstalleerd.

Toen Mieke Oort de relatie met haar ex-vriend nieuw leven wilde inblazen zou dat kwaad bloed hebben gezet bij de verdachte, aldus de man tegenover het programma.

Mieke Oort is afkomstig uit Amerika, maar heeft een van oorsprong Nederlandse vader. Ze is in 2020 naar Nederland gekomen om te studeren.

Die studie volgde ze bij NHL Stenden Hogeschool. De politie is vandaag nog de hele dag bezig geweest met onderzoek in en om het pand waar de steekpartij plaats vond.

Vermiste Martina (20) dood gevonden op Zuiderstrand in Den Haag

Europees coronabewijs toch verlengd? ‘Kabinet speelt met vertrouwen burgers’