in

Als je een dier zo ziet staan, neem dan meteen contact op met een dierenarts

Heb je ooit je hond of kat zien staan met het hoofd tegen een muur gedrukt? Het lijkt misschien schattig, maar het is een teken dat je je huisdier meteen naar de dierenarts moet brengen!

Het fenomeen wordt ‘hoofdpersen’ genoemd en kan, als men niet beter weet, er schattig en lief uitzien. Veel mensen nemen vaak een foto omdat ze (onbedoeld) denken dat het leuk is.

Maar als je je huisdier dit ziet doen, is het belangrijk om te weten dat het een teken kan zijn van iets levensbedreigend, en dat het belangrijk is om de dierenarts direct te bellen.

Lees ook
Paard wordt gruwelijk verminkt aangetroffen in wei en overlijdt: 'Beestachtig'

Het fenomeen betekent dat het dier het hoofd tegen een muur, voorwerp of vloer drukt in een poging om de pijn in zijn hoofde te verminderen, zo schrijft PetMD.

Er kunnen vele redenen zijn, maar vaak kan dit te wijten zijn aan neurologische aandoeningen of een beschadigde lever.

Het is een fenomeen wat niet alleen honden en katten treft, maar alle dieren kunnen dit vreemde gedrag vertonen. Mocht je ooit zoiets zien, contacteer onmiddellijk een dierenarts!

Lees ook
Maak van iedere kakbeurt een feestje met deze glitterpillen:

Als jouw huisdier andere vreemde symptomen vertoont, zoals rondjes lopen, convulsies of plotseling veranderend gedrag, kan dit ook wijzen op het feit dat er iets niet in orde is.

Omdat onze dieren niet kunnen praten, kunnen ze het moeilijk vinden om met ons te communiceren als iets niet klopt.

Daarom is het zo belangrijk dat je als dierenbezitter de subtiele signalen leert interpreteren die ze uitzenden, zodat je de problemen op tijd kunt constateren!

Deel deze informatie met je vrienden op Facebook, zodat meer mensen hier vanaf weten!

Hartbrekend: 37-jarige vader brengt 1 dag oude zoon om het leven

Wetenschap: luie mensen vaker slim, succesvol en betere werknemers