in

Als je dit in je huis vindt, moet je het volgende weten

Ik zie mezelf als iemand die vol liefde en begrip is voor alle levende wezens, inclusief spinnen en slangen, die bij velen angst inboezemen.

Deze fobieën beletten me echter niet om actie te ondernemen en ze te vermijden als dat nodig is. Mijn tolerantie reikt ver als het gaat om het omgaan met griezelige kruipertjes… behalve wanneer het teken betreft.

Ik vind het gênant om te bekennen, maar de wereld zou voor mij een betere plek zijn als teken plotseling zouden verdwijnen. Ze zijn niet alleen lastig en opdringerig, maar ook potentieel gevaarl!jk.

Lees ook
Neergestoken vrouw Eindhoven overleden in ziekenhuis

Teken zijn dragers van ernstige z!ektes zoals de z!ekte van Lyme en het Rocky Mountain spotted fever, wat duidelijk maakt dat ze ongewenste gasten zijn.

Afhankelijk van je woonplaats, het seizoen, en of je huisdieren hebt, kan de kans op een tekenbeet variëren.

Als je een teek tegenkomt, probeer dan eerst het type te identificeren, aangezien er wereldwijd bijna 1000 soorten bestaan.

Houd kinderen en huisdieren weg van de teek tot deze is verwijderd.

Draag handschoenen en lange kleding om direct contact te vermijden.

Lees ook
Groep tieners valt man (26) aan en berooft hem na beschermen zwangere vrouw in trein

Was alle kleding en beddengoed die in aanraking zijn gekomen met de teek op een hoge temperatuur en stofzuig grondig, met extra aandacht voor kieren en hoeken.

Gebruik een pincet met een fijne punt om de teek zo dicht mogelijk bij de huid vast te pakken en trek deze langzaam omhoog zonder te draaien of te rukken, om te voorkomen dat de kop afbreekt en in de huid achterblijft.

Reinig de bijtw0nd daarna met alc0hol of zeepwater. De teek kan worden weggespoeld of in alc0hol worden ged00d.

Let goed op de beet en controleer op symptomen. Ik hoop dat deze informatie nuttig is! Deel dit bericht op Facebook om anderen te informeren.

Grote politie-inval in park Peter Gillis, loopt helemaal uit de hand!

Jonathan doodgeschoten na klein krasje op auto: ’Hij zou het waarschijnlijk gratis hebben gefixt’