in

Albert Heijn verbiedt 18-jarige kassière om water te drinken, mag dat?

Een flesje water drinken als het buiten dertig graden is, lijkt een logische wens. Als Adam Hoogendam hoort dat zijn 18-jarige dochter onder werktijd niets mag drinken van haar werkgever Albert Heijn, weet hij niet wat hij hoort. Vervolgens besluit hij een bericht te plaatsen op LinkedIn, wat voor talloze reacties zorgt.

“Vandaag wilde ze een flesje water drinken en kreeg ze te horen dat Albert Heijn het verbiedt om water te drinken tijdens haar kassadienst, bij een buitentemperatuur van 29 graden”, schrijft de vader. “Albert Heijn is eigenlijk gewoon een vreselijk onsympathiek bedrijf naar haar medewerkers toe.”

Lees ook
Marinda's date dronk een hele beker uit haar verstopte wc

Veel reacties
Het bericht van Adam werd duizenden keren bekeken en leverde ruim honderd reacties op. “Dat had ik echt niet verwacht”, zegt hij. Toch was het niet de bedoeling van Adam om de supermarkt af te zeiken. “Het was vooral uit frustratie. Ik doe ook nog steeds mijn boodschappen daar hoor.”

In zijn post vraagt hij lezers om de volgende keer toch een beetje anders naar kassamedewerkers te kijken. “We mogen iets humaner met mensen omgaan die daar voor een minimumloon staan uit te drogen.”

Natuurlijk
Het bericht van Adam werd duizenden keren bekeken en zelfs Albert Heijn liet een reactie achter: “Vervelend om te horen! Bij dit weer is het inderdaad belangrijk om goed te blijven drinken. Onze kassamedewerkers en andere collega’s mogen bij deze temperaturen natuurlijk water drinken tijdens hun werk. Normaal gesproken vragen we ze in de kantine te eten en drinken.”

Lees ook
Zoon vindt lichaam van vader (56) in gracht

In een persoonlijk bericht maakte de supermarkt duidelijk dat met hoge temperaturen ook aan de kassa wel iets mag worden gedronken. Voor kassières is het namelijk niet mogelijk om tussendoor iets te drinken in de kantine. Eind goed, al goed voor Adam’s dochter en haar collega’s. “Maar vreemd dat je daar eerst op sociale media aandacht voor moet vragen.”

Jongetje (7) overleden bij ernstig ongeval; automobilist 84 aangehouden

Opnieuw winkelmedewerker in Terneuzen neergestoken