in

Agenten schieten jongen (13) dood die in gestolen auto rijdt en politieauto ramt

SAN ANTONIO – In het Amerikaanse San Antonio (Texas) hebben agenten vrijdag een 13-jarige jongen neergeschoten die in een gestolen auto reed en deze naar verluidt met opzet tegen een politieauto liet crashen.

Dit melden de lokale autoriteiten. Patrouillerende agenten reageerden op geweerschoten in War Cloud Street. Ze zagen een rode auto met drie tieners rijden en die voldeed aan de beschrijving van het voertuig dat betrokken was bij de schietpartij, aldus de politie. De auto zou ook als gestolen zijn opgegeven.

Lees ook  Moeder vermoord ver krachter van dochter en dumpt hem in een greppel

De bestuurder van de rode auto was de 13-jarige jongen en toen hij de politieauto zag, reed hij plotseling snel achteruit tegen een andere politieauto aan. Een van de agenten loste vervolgens een schot op de gestolen auto. De 13-jarige bestuurder werd in zijn buik geraakt.

De jongen werd ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel voordat hij naar het ziekenhuis werd gebracht, daar overleed hij aan zijn verwondingen. De politie heeft zijn identiteit nog niet bekend gemaakt.

Lees ook  Vriendin van John leeft en praat als een peuter van 5 jaar “Ik verschoon haar”

De twee andere inzittenden van de gestolen auto bleven ongedeerd. Het is op dit moment onduidelijk of ze strafrechtelijk worden vervolgd.

Politie zet gebied bij scoutingvereniging af in zoektocht naar 9-jarige Gino

Drama bij avondvierdaagse: jongetje aangereden, veroorzaker gevlucht