in

Agent in Groningen in gezicht gestoken door overtreders avondklok

Een agent in Groningen is gisteravond ernstig gewond geraakt aan zijn gezicht door een steekpartij. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

De twee daders zijn mogelijk zelf ook gewond geraakt bij het incident. Bij de confrontatie hebben de agenten geweld gebruikt om zich te verdedigen. De zoektocht naar de twee verdachten is nog volop gaande, aldus de politie.

Meteen aangevallen
Het voorval gebeurde na 22.00 uur aan de Van Houtenlaan, in het zuiden van de stad. Daar wilde de agent samen met een collega twee jonge mannen controleren in verband met de avondklok. Na het aanspreken van het tweetal, werd de agent vrijwel meteen door een van hen aangevallen.

Lees ook  Gino (9) dood gevonden bij woning in Geleen

Volgens een woordvoerder van de politie ligt de agent met levensgevaarlijke verwondingen in het ziekenhuis. Een andere agent raakte lichtgewond en heeft intussen het ziekenhuis verlaten.

Op Twitter deelde de politie meerdere voorwerpen die ze in verband brengen met de verdachten:

De daders gingen er lopend vandoor. Van de twee ontbreekt nog ieder spoor. De politie roept via Burgernet ooggetuigen op zich te melden.

Lees ook  Vader verkr*chtte eigen dochter vanaf haar zesde en bezwangerde haar drie keer

Het onderzoek naar camerabeelden loopt en de politie zal die onmiddellijk publiceren als daarop de verdachten te zien zijn.

Signalement
De politie heeft van het tweetal ook signalementen vrijgegeven. Het gaat om twee witte mannen, allebei met een slank postuur.

Een van de twee sprak Engels, droeg donkere kleding, een donkere jas en had een rugzak om. Mogelijk droeg hij een muts.

De andere verdachte had een capuchon op, droeg een groene of donkere jas en een donkere broek. Hij had een sjaal voor zijn mond.

Kat houdt gebroken staart over aan zware mishandeling Waalwijk

Scherpe volgers zien wel héél spannend detail op foto van Nina Warink!