in

Afgelopen 24 uur 117 nieuwe mensen met corona opgenomen in ziekenhuis

Het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland bedraagt 631, dat zijn er 30 meer dan de vorige werkdag. Daarvan liggen er 35 op de IC. Dat zijn er 2 meer dan de vorige werkdag. Van de COVID-patiënten liggen er 596 in de kliniek, 28 meer dan de vorige werkdag.

Nieuwe opnames
Vandaag zijn er 117 nieuwe COVID-patiënten opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen, 28 meer dan de vorige werkdag. Van de nieuwe COVID-patiënten zijn er 4 opgenomen op de IC, 3 meer dan de vorige werkdag en 113 in de kliniek, 25 meer dan de vorige werkdag. Het gemiddeld aantal nieuwe opnames is afgelopen week gestegen voor de kliniek, op de IC is dit gedaald. Bekijk figuur 1 en 2 voor alle cijfers.

Lees ook
Silvana Heber uit Hoogeloon vermist - Man aangehouden

Bezetting IC
De totale bezetting op de IC is met 57 toegenomen naar 670 patiënten. Op de IC liggen nu 35 COVID-patiënten, 2 meer dan de vorige werkdag. Op de IC liggen 635 non-COVID-patiënten, 55 meer dan de vorige werkdag. De COVID-bezetting op de IC is de afgelopen week gestegen. Zie figuur 3 voor alle cijfers.

Lees ook
Van gas afgesloten gezin probeert thuis warm te worden: zwangere moeder en 2 kids zwaargewond

Bezetting kliniek
De totale bezetting in de kliniek is met 1.113 toegenomen naar 13.883 bedden. In de kliniek liggen nu 596 COVID-patiënten, 28 meer dan de vorige werkdag. De COVID-bezetting in de kliniek is de afgelopen week gestegen.

Weekoverzicht: In bijna alle regio’s stijgt het aantal COVID-patiënten in de ziekenhuizen

Frans Bauer deelt vreselijk nieuws: ‘Mariska gaat dood’