in

Aantal gevallen plotselinge hepatitis bij kinderen blijft toenemen in Europa

Het aantal gevallen van de plotselinge hepatitis van onbekende oorsprong bij kinderen blijft verder toenemen in Europa.

Er is nu sprake van 55 bevestigde gevallen in landen van de Europese Unie en Noorwegen, zo meldt het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) donderdag.

De 55 bevestigde gevallen doen zich voor in twaalf landen van de Europees Economische Ruimte. Het gaat onder meer om België, waar vorige week het eerste geval van de hepatitis van onbekende oorsprong werd ontdekt.

Lees ook  Dramatisch nieuws Ruud de Wild: ‘Heel heftig’

Daarnaast zijn er ook bevestigde gevallen in Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië en Spanje.

Eerder werden ook al 111 gevallen in het Verenigd Koninkrijk gemeld. Volgens ECDC zijn er ook nog eens twaalf gevallen gemeld in de VS, twaalf in Israël en één in Japan.

Lees ook  Brandweerman Jean-François (49) omgekomen in brand in Sheraton-hotel in Brussel

De meeste patiënten konden herstellen, maar in enkele gevallen was er sprake van een direct leverfalen waarbij een leverstransplantatie vereist was.

ECDC-directeur Andrea Ammon had dinsdag meegedeeld dat de oorzaak van de plotselinge leverziekte bij kinderen nog steeds niet bekend is. Als potentiële boosdoener wordt vooral in de richting van een adenovirus gekeken.

Pasgeboren baby overlijdt na eten van besmette babyvoeding

Agent die politiehond inzette op Malieveld niet vervolgd