in ,

Aannemer sloopt huis terwijl eigenaars op vakantie zijn vanwege openstaande rekening

Een huiseigenaar geeft aan dat zijn huis is gesloopt nadat hij ruzie met een aannemer had over onvoltooide werkzaamheden.

De BBC bericht dat Jay Kurji het vrijstaande huis in Leicester vorig jaar maart kocht voor ongeveer 550.000 euro.

Volgens The Daily Mail vertelde hij: “Ik kocht het huis verleden jaar. De aannemer begon in februari en we wilden een boel werkzaamheden, zodat het een gezinshuis voor ons zessen zou zijn.”

Volgens Kurji was er ‘onenigheid’ over werkzaamheden die eerder dit jaar plaatsvonden. “Hij [de aannemer, red.] heeft het werk wat beloofd en was afgesproken niet afgemaakt, maar eiste betaling.”

Lees ook  Passagier bespuugt Rotterdamse buschauffeur na ruzie

Het gaat blijkbaar om een verschil van zo’n 4000 euro die de aannemer eiste. Omdat dit niet betaald werd, nam het bedrijf wraak door het huis te slopen.

Vorige week werd Kurji op de hoogte gesteld over de schade, terwijl hij op vakantie was. Hierna contacteerde hij de autoriteiten.

De Leicestershire Police gaf aan dat er op 1 juni contact werd opgenomen wat betreft “een geschil over de kwaliteit van sommige bouwwerken”.

Lees ook  Man gooit zijn vrouw het huis uit: ‘Ze vroeg me om de rotzooi op te ruimen’

De beller kreeg het advies dat dit een civiele zaak is en over met wie er contact kon worden opgenomen. De gemeente van Leicester bevestigde dat er een klacht was ingediend.

Kurji vertelde dat hij de betrokken firma niet zou benoemen, maar wel dat hij juridische stappen heeft ondernomen.

96-jarige Haarlemse weigert huis te verkopen aan beleggers of rijkelui: “Liever jong stel”

Andre Hazes gevlucht naar Spanje! ‘Gezocht door de politie?’