in ,

96-jarige Haarlemse weigert huis te verkopen aan beleggers of rijkelui: “Liever jong stel”

Het is een steeds groter wordend probleem: de krapte – en bijbehorende gekte – op de huizenmarkt.

Huisjesmelkers en rijke ouders met diepe zakken kapen woningen weg ten koste van veelal jonge mensen die niet opkunnen tegen zoveel financiële slagkracht.

“Geen beleggers”
Ook een zichtbare trend: mensen die zich afzetten van dit verschijnsel. Zo ook de 96-jarige mevrouw Du Maine, die haar flat in Haarlem te koop heeft staan.


Zoonlief Frank laat aan NH Nieuws weten dat het de wens van zijn moeder is om de woning te verkopen aan mensen die er zelf gaan wonen.

Lees ook  Dit arme vrouwtje hoopte op haarmousse toen ze spuitbus met isolatieschuim leegspoot

Het liefste een jong stel dat start op de woningmarkt. Net zoals zij en haar inmiddels overleden man er vlak na de oorlog in zijn getrokken.

Naar verzorgingshuis
De vrouw is weduwe en kan niet langer zelfstandig blijven wonen. Aan haar beide zoons maakte ze duidelijk zich druk te maken over de negatieve invloed van beleggers op de huizenmarkt. Die hoefde ze dus niet aan de deur.

Lees ook  Medewerker ambulance randt patiënte aan tijdens massage: celstraf geëist

Zoon Frank geeft aan thuis te zijn in de financiële wereld en de taak op zich genomen te hebben een geschikte koper te vinden voor de woning van zijn moeder.

“Bij twijfel zeg ik tegen een koper: ik wil meer informatie, anders krijg je het huis niet. Take it or leave it.”

Wat goed! Fijn dat deze kwieke oude dame zich bekommert om een totaal andere generatie die het moeilijk heeft op dit vlak. En lief dat haar zoons haar wens respecteren.

Jaimie Vaes en Lil Kleine gaan scheiden

Aannemer sloopt huis terwijl eigenaars op vakantie zijn vanwege openstaande rekening