in

EK kijken eindigt in drama: Jongetje verdrinkt in bijzijn zusje en ouders

In het Oost-Vlaamse Erpe-Mere is zaterdagavond een achtjarige jongen verdronken. De knaap was met zijn zusje en ouders afgezakt naar ’t Vissershof in Mere om daar de wedstrijd van de Rode Duivels te zien.

Helaas belandde hij in de grote visvijver, maar werd dat niet meteen opgemerkt. Toegesnelde brandweerduikers vonden de jongen uiteindelijk onder water. Hij kon niet meer gereanimeerd worden.

De euforie voor de overwinning van de Rode Duivels tegen Rusland was in het Oost-Vlaamse Erpe-Mere van korte duur.

Kort na het affluiten van de wedstrijd werden aan de rand van de grote niet omheinde visvijver van ’t Vissershof in de Nijverheidsstraat kinderschoentjes gevonden.

Lees ook  De nieuwste trend: drink je eigen urine

Een bal die op het water dreef deed het ergste vermoeden. Meteen werd groot alarm geslagen. Aanwezigen plaatsten hun wagens met draaiende motor en brandende lichten rond de vijver zodat die extra verlicht werd. Van de jongen was helaas geen spoor.

Verschillende politieploegen, ziekenwagens, MUG-team en brandweerduikers uit Aalst, Denderleeuw, Geraardsbergen, Lede, Ninove en Wichelen haastten zich naar de vijver.

Lees ook  Zwaar ongeluk op A67, cabine van vrachtwagen los op de weg

Terwijl brandweermannen verwoed op zoek gingen in en rond de vijver sommeerden agenten alle aanwezigen te vertrekken.

Pas rond middernacht troffen duikers de jongen op de bodem van de vijver aan. Meteen werd de reanimatie gestart. Hulpverleners gingen daarbij tot het uiterste. Helaas had de jongen te lang in het water gelegen.

De familieleden van de jongen werden ter plaatse opgevangen door de hulpverleners. Ook de uitbaters van ’t Vissershof waren enorm aangedaan. Hoe het tragische ongeval precies kon gebeuren wordt nu verder onderzocht.

“De vader van André en Roxeanne is niet André Hazes maar zijn broer!”

Ginny (48) raakte op haar 12de verslaafd aan harddrugs en studeert nu af aan universiteit