in

737 dagen is dood van Chelsea (2) een ongeluk, maar dan bekent stiefmoeder iets..

“Zag je die vreselijke grijns op Megans gezicht op de voorpagina van jullie krant? Ze was duidelijk content met haar straf.” De kans bestaat dat Megan D’Haen (22) over minder dan twee jaar een vrije vrouw is. Nochtans hield ze in 2018 haar stiefdochtertje Chelsea (2) minutenlang onder water. Vriend Bjorn bleef al die tijd geloven dat het ongeluk was, het trouwfeest was zelfs al gepland. Tot D’Haen op de eerste dag van haar proces een schokgolf door de assisenzaal deed gaan.

Lees ook
Omgekomen Marlous was doodsbang voor Fouad L.

Megan bekende op de eerste dag van het proces vrijdag dat ze schuldig was aan alle aanklachten. Ze bekende dat ze de moord van de 2-jarige Chelsea plande en uitvoerde terwijl haar vriend Bjorn naar zijn werk was. Ze hield de peuter naar eigen zeggen vier minuten onder water in bad en wachtte dan minstens een kwartier om het noodnummer te bellen.

Lees ook
Lichaam verdronken jongen (14) gevonden in zwemplas Eersel

Daarna reanimeerde ze niet of tenminste onvoldoende, terwijl de hulpverlener aan de andere kant van de lijn tien minuten lang instructies gaf. Twee jaar loog ze iedereen voor, maar het onderzoek bracht haar leugens snel aan het licht.

De jury verklaarde Megan schuldig aan moord, zoals zowel het Openbaar Ministerie als de verdediging vroegen. Ze werd veroordeeld tot 18 jaar cel.

Ondertussen op een balkon in Rotterdam: “Gewoon op klaarlichte dag”

Vrouw dwingt man met mes haar boodschappen te betalen in winkel: Kinderen hebben honger