in

4 schoolkinderen aangeklaagd na pesten en zelfmoord schoolgenoot Lucas

EPINAL – De 13-jarige Franse Lucas beroofde zichzelf begin januari van het leven, nadat hij langdurig zou zijn gepest door andere kinderen op school. De jonge verdachten worden nu aangeklaagd voor ,,pesterijen op school die tot zelfmoord hebben geleid”, melden Franse media.

Het gaat om twee meisjes en twee jongens van 13 jaar oud die Lucas het leven zuur zouden hebben gemaakt. Ze hebben tot nu toe alleen bekend dat zij hem hebben gepest. Lucas zou onder andere zijn gepest over zijn homoseksualiteit. De zaak zorgt voor veel ophef in Frankrijk.

Lees ook
Vrouw wandelt naar geparkeerde auto naast maïsveld en komt terecht in hakselaar: "Ze was op slag dood”

De moeder van Lucas, Séverine, sprak maandag tijdens een persconferentie waarin ze benadrukte geen wraak te willen nemen op de verdachten. Wel hoopt ze dat de kinderen leren van hun acties en ze blijft boos. ,,Ze zijn nog steeds schuldig, mijn zoon is er niet meer. Ze waren gemeen tegen hem.”

Lees ook
Twee doden bij ongeval op A6 bij Lelystad door gladheid

Séverine wil zich nu inzetten voor het tegengaan van pesten op school. ,,Het zou anderen kunnen helpen met het leren omgaan met hun emoties. Dat zou een overwinning zijn, een stap in de goede richting.”

De verdachten kunnen tien jaar cel krijgen dankzij een nieuwe wet in Frankrijk. De rechtszaak gaat naar alle waarschijnlijkheid in de lente van start.

Zes kinderen in wijnkelder ontdekt, onder wie een baby

Lichaam zonder hoofd of ledematen gevonden