in

33-jarige man verdronken in recreatieplas

Helmond – Op dinsdagmiddag heeft een tragisch incident plaatsgevonden waarbij een 33-jarige man uit Algerije om het leven is gekomen in de recreatieplas Berkendonk in Helmond. Ondanks reanimatiepogingen op het strand kon de man niet worden gered. Een onderzoek door een arts heeft uitgewezen dat hij is verdronken.

Lees ook
Kind (1,5) aangevallen door hond: arm en been geamputeerd

De hulpdiensten werden kort na 17.30 uur gealarmeerd door bezoekers, die meldden dat de man tijdens het zwemmen uit het zicht was verdwenen en hoogstwaarschijnlijk onder water was geraakt. De politie, twee ambulances en de brandweer werden ter plaatse gestuurd. Daarnaast arriveerde er ook een traumahelikopter.

Lees ook
Duiker wordt onwel en overlijdt Veerse Meer

De brandweer en omstanders begonnen meteen met zoeken naar de vermiste man in het water. Uiteindelijk werd zijn lichaam gevonden, maar de reddingsactie mocht niet baten. De man uit Algerije had geen vaste woon- of verblijfplaats.

Op het moment van het incident was de drukte op de recreatieplas al afgenomen, maar er waren nog steeds zo’n twintig omstanders aanwezig die geschrokken toekeken vanaf een afstandje. Een deel van het strand werd afgesloten.

Man ziet wesp in auto en ramt in paniek garage in Maassluis

Zorgtoeslag gaat verdwijnen’