in

3 jaar cel geëist voor ver krachten van Doetinchemse vrouw die geen s*ks meer wilde: ‘Als je over 5 minuten niets hoort, bel dan 112′

Ze kenden elkaar en hadden twee keer eerder s*ks gehad. Op 2 februari 2020 haalde de 27-jarige verdachte rond een uur of drie ’s nachts de Doetinchemse op uit de stad en gingen ze samen naar haar appartement.

Het kwam tot s*ks maar toen de Doetinchemse vervolgens niet meer wilde bleef de man doorgaan en ver krachtte hij haar.

Vag*naal en an*al. Althans, volgens het slachtoffer. Ze appte na het vergrijp met twee vriendinnen en haar zus.

Met in een app: ‘Als je over 5 minuten niets hoort, bel dan 112.’ Dat gebeurde even later ook door de zus die naar het appartement was gekomen.

De verdachte werd door politie gehoord, bekende de s*ks maar van dwang zou helemaal geen sprake zijn. Hij is sinds een aantal maanden spoorloos.

Lees ook  Leraar Kevin filmt hoe hij ‘de liefde bedrijft’ met een hond, ouders geschokt

De officier van justitie daarover: ,,Ik heb sterk de indruk dat hij zich aan justitie probeert te onttrekken.

Hij heeft kennelijk van alles te verbergen. Immers, als hij gelijk heeft en er geen geweld is gebruikt, waarom komt hij dan niet naar de zitting.”

Geen veroordeling zonder bewijs
In de visie van het Openbaar Ministerie heeft het slachtoffer authentiek en zeer gedetailleerd verklaard.

Maar in een zedenzaak is dat niet genoeg, er moet ondersteunend bewijs zijn anders kan het niet tot een veroordeling komen.

De officier kwam met een aantal zaken die, volgens hem, bijdragen aan het wettig en overtuigend bewijs voor de zoals hij het noemde ‘verschrikkelijke ver krachting’.

Daarbij ging het onder meer over de appberichten tussen slachtoffer en vriendinnen, geschreeuw dat door de buren was gehoord, blauwe plekken bij de anus en sp*rmasporen in de anus.

Lees ook  Engelsman (29) mepte in hartje Utrecht vijf jonge vrouwen van hun fiets, want dat ‘luchtte hem op’

,,De verdachte beweerde zelf dat hij nooit an*le s*ks heeft en dat vies vindt, maar de DNA-sporen bewijzen hier toch heel wat anders.”

Slachtoffer slaapt slecht
Tijdens de zitting las een medewerkster van Slachtofferhulp een verklaring voor van het slachtoffer. Ruim jaar na het voorval kampt de vrouw nog met veel problemen.

Ze is angstig, vertrouwt niemand en slaapt nog steeds slecht. Ze is onder behandeling bij een psycholoog.

De officier eiste een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar. ,,Ik zie geen enkele reden om van de richtlijn af te wijken.

En wat mij betreft gaat er ook geen dag van die drie jaar af.” De rechtbank doet uitspraak op 18 mei.

Meisjes (13 en 14) met wapens opgepakt na onenigheid op Leyweg

De Jonge: 1,5 meter kan met testen mogelijk al in juni deels weg