in

25-jarige Asya in elkaar geslagen omdat ze Turks sprak

De Turks-Cypriotische Asya Karaali reisde vrijdagavond met haar vrienden naar Grieks Cyprus.

Terwijl ze plezier maakten in Aya Napa, werd ze geslagen door 3 Griekse mannen. Asya Karaali, wier tanden en vinger werden gebroken, zei dat ze van een 2 meter hoge muur naar beneden werd gegooid.

De president van de TRNC, Ersin Tatar, bracht zijn beterschapswensen over aan het jonge meisje en zei dat twee van de aanvallers zijn opgepakt. Asya Karaali, die de nachtmerrie meemaakte, beschreef die momenten in het bericht dat ze op sociale media plaatste.

Het afschuwelijke incident vond vrijdagavond plaats in het Grieks-Cypriotische bestuur van Zuid-Cyprus (GCASC).

De 25-jarige Turks-Cypriotische Asya Karaali ging op de avond van het incident uit om plezier te maken met haar vrienden. De jongeren die naar Aya Napa gingen, ontmoetten op de terugweg 3 Griekse mannen.

Lees ook
Politie doet inval bij Hans Teeuwen ‘Cabaretier opgepakt met wapen’

Naar verluidt vielen 3 mannen, die Asya Karaali Turks hoorden spreken, het jonge meisje aan. Asya Karaali, die verklaarde dat een van de aanvallers haar in het gezicht sloeg, zei dat twee van haar tanden werden gebroken en dat de aanvallers haar van een 2 meter hoge muur gooiden.

Gearresteerd

Twee Grieks-Cyprioten die zijn gearresteerd voor de aanval op de 25-jarige Turks-Cypriotische Asya Karaali in Ayia Napa zullen terechtstaan, zo heeft de rechtbank van Famagusta bekendgemaakt.

De twee verdachten, 22 en 30 jaar oud, werden zondag gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen, maar tot hun procesdatum vrijgelaten.

De twee mannen zullen niet worden beschuldigd van racisme, omdat de politie zei dat er geen bewijs was dat de aanval racistisch gemotiveerd was.

Ze zullen worden aangeklaagd wegens mishandeling, het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel en overtredingen van de wet ter voorkoming en bestrijding van geweld tegen vrouwen, die tot vijf jaar gevangenisstraf kan leiden.

Lees ook
Echtscheidingsadvocate doodgeschoten in eigen kantoor

Video’s

Het incident vond plaats op zaterdagochtend en werd door Karaali opgenomen met haar mobiele telefoon en een CCTV-camera.

De eerste video werd door Karaali online gezet, samen met foto’s van de verwondingen aan haar gezicht en hand. Op de video is te zien hoe ze in het gezicht wordt geslagen door een man in een zwart t-shirt.

Een tweede video legde de val van de 25-jarige vrouw vast en wat eraan voorafging.

De betrokkenen hadden ruzie in een steegje bij een kerk toen de vrouw van een drie meter hoge muur werd geduwd. President Nikos Christodoulides vertelde de Turks-Cypriotische leider Ersin Tatar dat er geen racistische motieven achter het incident zaten.

De president had Tatar opgeroepen om het incident van zaterdag te veroordelen als “onaanvaardbaar”. Tatar zei op zijn beurt: “Dergelijke incidenten die het vreedzame klimaat op het eiland schaden zijn onacceptabel”.

Met de ‘s*ksoefeningen’ van fitnesscoach Patrick word je een beest in de slaapkamer

Minderjarige jongeman komt om het leven na val van spoorbrug over de Nederrijn