in

16-jarige fietser komt om het leven bij aanrijding met trein

In de Langestraat in Wezemaal, bij Rotselaar, is dinsdagavond een minderjarige fietser overleden bij een aanrijding op een spooroverweg. De 16-jarige jongen uit Rotselaar negeerde het rode licht en de gesloten slagbomen, met tragische gevolgen.

Spoorwegbeheerder Infrabel kreeg om 20.30 uur een melding binnen van een dodelijke aanrijding met een fietser. “Volgens een getuigenverklaring gingen de slagbomen naar beneden”, zegt woordvoerder Thomas Baeken. “De getuige hoorde een zware klap, wat wellicht de aanrijding van de persoon was. Volgens de eerste vaststellingen functioneerden de slagbomen goed.”

Lees ook
Man met penisneus krijgt eindelijk een nieuwe neus

Het parket van Leuven onderzoekt de zaak en stelt dat het om een ongeval gaat en niet om een wanhoopsdaad. De 16-jarige jongen uit Rotselaar negeerde de gesloten overweg en werd vervolgens aangereden door de trein. Een wetsdokter is ter plaatse gekomen.

Ook politie van de zone BRT, de brandweer, een ambulance en een mug-voertuig kwamen ter plaatse.

Lees ook
Marieke heeft een talent voor miskopen: "Ik leer het nooit"

Het treinverkeer tussen Leuven en Aarschot lag na het ongeluk urenlang stil. Het verkeer werd omgeleid en de NMBS had vervangbussen ingelegd. De situatie was om 1 uur weer normaal aan het station van Wezemaal.

Half maart trok Infrabel nog aan de alarmbel nadat op beelden te zien was hoe een vrouw met kinderwagen en een motorrijder een gesloten spooroverweg in Wetteren overstaken. Een dag later raakte in Zulte een motorrijder zwaargewond nadat hij de gesloten slagbomen en het rode licht negeerde. In februari lanceerde de spoorwegbeheerder nog een campagne tegen spoorlopen.

‘Vrouwen vallen op mannen in witte bestelbusjes’

Man scoort recordbedrag tijdens eén minuut gratis winkelen bij de Jumbo