in

15-jarige trapt agent van motor in Eindhoven: ‘Zorgelijk waar we mee worden geconfronteerd’

Een motoragent is zondag van zijn voertuig af getrapt door een 15-jarige jongen in Eindhoven. Dat gebeurde nadat de politieman een bromfietser wilde stoppen omdat de passagier geen helm droeg.

,,Ik weet niet of ik boos moet zijn of moet accepteren dat mensen kennelijk in staat zijn je van je motor af te trappen als je je werk doet.”

,,Wat aanvankelijk zou volstaan met een waarschuwing, eindigde in een achtervolging waarbij zowel de bestuurder als passagier zijn aangehouden voor poging zware mishandeling en openlijke geweldpleging”, zegt agent Hicham Argani er een dag later zelf over op sociale media.

Lees ook  Zien: Nieuwe vriendin André Hazes Sarah zwanger? André geeft eerlijk opheldering!

Argani – normaliter agent in Den Bosch – was in Eindhoven aan het werk vanwege de drukte rondom voetbalwedstrijd PSV-Ajax.

Vol ongeloof kijkt hij terug op het incident. De twee minderjarige verdachten gingen ervandoor nadat de politieman hen tot stoppen maande. Daarop volgde een achtervolging, waarbij een andere motoragent te hulp schoot.

Verdacht van poging tot zware mishandeling en openlijke geweldpleging
,,De passagier wist op enig moment tijdens de achtervolging opzettelijk een trap te geven tegen mijn motor waarbij ik ten val kwam”, stelt de agent.

Lees ook  Vrouw (18) overleden na aanrijding met bestelbus in Utrecht

Nadat de achtervolging ten einde kwam in stadsdeel Woensel werd het duo gearresteerd. Ze worden verdacht van poging tot zware mishandeling en openlijke geweldpleging.

,,Terugkijkend realiseer ik me dat ik er goed vanaf ben gekomen. Waar ik moeite mee heb, is te begrijpen hoe een 15-jarige in staat is een politieagent van zijn motor af te trappen om niet gecontroleerd te worden.

Vol ongeloof kijk ik een dag later terug op het voorval. Ik realiseer me dat het soms echt zorgelijk is waar we in deze samenleving mee geconfronteerd worden.”

Kabinet versoepelt, want: ‘Maatregelen schaden onze gezondheid’

Vaccinatie- en herstelbewijs straks korter geldig, behalve na booster