in

14 jaar cel geëist voor doden baby Xaja (1): ‘Het is een beul van een vent’

In hoger beroep is maandag opnieuw 14 jaar cel geëist tegen Maick S. Hij zou Xaja, het 1-jarige dochtertje van zijn vriendin, zo zwaar hebben mishandeld dat ze stierf.

Tegen de moeder van het meisje is 13 maanden geëist wegens het niet verlenen van zorg aan haar dochter.

Al 4 jaar strijden vader Wesley en zijn moeder Joyce van Gerwen voor gerechtigheid voor de kleine Xaja. Het meisje van veertien maanden stierf op 12 oktober 2017 in het ziekenhuis in Hengelo, nadat artsen ruim een uur hadden geprobeerd haar leven te redden.

Lees ook  Boze man in Oss haalt al stenengooiend verhaal bij politiebureau

Het kind bleek zwaar te zijn mishandeld en in haar hartbloed troffen artsen ook een grote hoeveelheid amfetamine aan.

Bij kleine Xaja werden tijdens sectie 39 bloeduitstortingen, inwendige bloedingen en sporen van verwurging geconstateerd.

“Ik heb dit eigenlijk nog nooit in zo’n mate gezien”, zei de kinderpatholoog destijds over de 6 (!) mogelijke doodsoorzaken.

“Als je zoiets hoort, gaat je verstand op nul”, zegt Xaja’s oma Joyce geëmotioneerd. “Het is een beul van een vent. Xaja was een heel klein teer popje.”

‘Verwondingen nooit zo erg gezien’
Moeder Sarinda van E., werd eerder vrijgesproken maar tegen haar is nu ook een straf geëist. Zeer terecht, vindt Joyce.

Lees ook  Politie zoekt bij Berkel in Rekken naar verdwenen 70-jarige man uit Haaksbergen

“Zij is in mijn ogen absoluut niet onschuldig.” In augustus had Xaja een mysterieuze blauwe plek, beschrijft de oma van het meisje, maar haar moeder en Maick S. wisten van niets, zeiden ze. “In de nacht van maandag op dinsdag spuugde ze bloed.

Sarinda heeft één keer gezien dat ze bloedde, zei ze. Er zijn handdoeken met bloed gevonden, en dan ga je niet naar een dokter..?”

Lichaam gevonden in speeltuin Leeuwarden

Vermiste Martina (20) dood gevonden op Zuiderstrand in Den Haag