in

12 jaar cel voor man die vriendin doodde en met lichaam rondreed

Een 44-jarige man uit Almelo is vrijdag door de rechtbank in zijn woonplaats veroordeeld tot twaalf jaar celstraf wegens doodslag op zijn vriendin en een poging haar lichaam te verbergen. Ook moet hij zich, zodra hij vrijkomt, psychisch laten behandelen. Het vonnis is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Floris van V. en zijn vriendin, de 56-jarige Sandra Rozeman, kregen in de nacht van 14 op 15 september vorig jaar ruzie, waarna hij haar naar de keel is gevlogen en die heeft dichtgeknepen. Vervolgens heeft hij haar naar het toilet gesleept, plastic zakken om haar hoofd gedaan en met een honkbalknuppel op het hoofd geslagen.

Volgens de rechters staat vast dat ze door verstikking door de plastic zakken om haar hoofd uiteindelijk om het leven is gekomen.

Lees ook  Vluchtauto ramt politie tijdens wilde achtervolging door Utrecht

Bos verbergen
Daarna heeft Van V. haar lichaam in zeil gewikkeld en er urenlang mee in de kofferbak van zijn auto rondgereden. Hij zou haar lichaam in een water of een bos hebben willen verbergen. In de vroege ochtend parkeerde hij de auto bij het ziekenhuis in Almelo. Daar heeft hij met een mes geprobeerd zichzelf van het leven te beroven. Een voorbijganger trof hem hevig bloedend aan en bracht hem naar het ziekenhuis. Een bewaker ontdekte het lichaam van de vrouw in de auto.

Volgens de rechters valt Van V. het misdrijf niet ten volle toe te rekenen omdat hij kampt met een syndroom uit het autisme-spectrum. Het slachtoffer had hem die avond gezegd dat zij een relatie, die zij was aangegaan met een andere man, wilde voortzetten. Toen waren bij Van V. de stoppen doorgeslagen. Volgens deskundigen kon hij vanwege dat syndroom heel moeilijk omgaan met veranderingen in zijn leven. Zijn relatie met het slachtoffer stond al lange tijd onder spanning, onder meer vanwege onenigheid over het vaccineren tegen corona.

Lees ook  3-jarige verliest tenen bijna na spelen op strand – nu waarschuwt zijn moeder voor het gevaar in het zand

De ouders van Van V. reageerden geschokt op de uitspraak. Volgens hen is hun zoon er psychisch zo slecht aan toe dat hij eerst moet worden behandeld in plaats van achter tralies te worden gezet. Ze zijn bang dat hij in de gevangenis weer een zelfmoordpoging zal doen. Daarom overwegen ze hoger beroep aan te laten tekenen door de raadsman van Van V.

Gordon zet peperdure huizen te koop en blijft voorgoed in Dubai wonen

Politie zet gebied bij scoutingvereniging af in zoektocht naar 9-jarige Gino